Lær at spille en guitar og nyd de mange fordele

At spille guitar har utroligt mange fordele – faktisk flere end man formentligt lige går rundt og forestiller sig.

At blive festens midtpunkt

At være en forsamling mennesker samlet kan være hyggeligt, men endnu hyggeligere bliver det altid, hvis der er en person fra selskabet, som finder guitaren frem og begynder at spille. Især hvis vedkommende spiller nogle melodier, som hele selskabet kan være med på. Dette gør, at der bliver en god stemning og at alle føler sig som en del af et fællesskab, som man måske ikke føler, hvis ikke man deler noget så intimt, som en musikalsk oplevelse i form af en guitar. Det vil naturligvis være sådan, at man som guitarspilleren kan nyde godt af at man er den der er i centrum, da alle vender hovedet mod en når man sidder der med guitaren. Så at spille guitar vil gøre, at man kan være festens midtpunkt når man hiver ’spaden’ frem og begynder at spille.

Børn kan lide guitarspil!

Hvis man er en kommende forælder eller hvis man lige har fået en lille ny i familien er en guitar en god ting at anskaffe sig. For der er ikke noget, som kan samle familien som guitarspil. Udover, at det samler familien når man sammen sidder en hyggelig stund og nyder hinandens selskab ved hjælp af en guitar så er børn også vilde med musik. Det er dog yderst nødvendigt, at man meget hurtigt kommer i gang med at lære at spille guitar da det er en proces, som godt kan tage lang tid før man kan spille noget, som man rent faktisk kan optræde med foran familie og venner. Men når man først har lært et par akkorder vil man allerede være i stand til at lære nogle simple børnesange, da de sjældent er så svære at spille. Man kan på den måde lære sine børn både det at sidde sammen som familie og nyde en stund sammen og at være musikalske. For hvis man lærer sine børn at være musikalske vil det være noget, som man kan mærke i mange år frem da de på den måde både udvikler sig motorisk og bliver hurtigere til at tale og sandsynligheden for, at den indre Mozart i maven kommer frem, vil være større hvis de i en tidlig alder lære at spille musik. Så hvis man ønsker det bedste for sine børn kan man starte med at lære at spille guitar og derefter erhverve sig en god guitar, som hele familien kan nyde godt af.

Scor hende du godt kan lide

Det er et ældgammelt trick, men der er dog en grund til, at det stadig den dag i dag er et trick, der er kendt – og som virker! At spille guitar for at imponere hende eller ham, som man er vild med. Det kan være, at det er en pige, som man har et godt øje til, eller det kan være, at man har set sig lidt lun på en fyr. Der er noget uforklarligt ved en person, som står og er helt rolig og med sine fingre får spillet nogle skønne melodier, som af menneskerne rundt omkring bliver modtaget på en måde, som er helt fantastisk. Og så er der noget med måden man står på når man spiller guitar, som folk også falder for. Det første man skal gøre er at finde et band, for det kan se lidt fjollet ud hvis man står der helt alene og spiller guitar. Når man har fundet sit band, som både er gode til at spille og som er nogle behagelige typer så kan man gå ud og finde sin guitar. Og når først man har guitaren i hus vil det begynde at ændre ens liv drastisk. For snart vil folk komme op til en og spørge om de ikke har set en før til den der fredagsbar på gymnasiet, arbejdspladsen eller i folkeskolen. Og så kan man stolt sige ja, selvom man på ingen måde husker vedkommende, som spørger.

Måske vil man umiddelbart blive lidt intimideret af det faktum, at man således skal lære at spille guitar. For hvis man er i et band med nogle mennesker, som rent faktisk kan finde ud af at spille og synge så vil man selvfølgeligt ikke falde helt igennem og vise, at man ikke kan spille. Derfor bør man sørge for at lære at spille guitar. Dog er det ikke nødvendigt at lære det vildt meget for bare at kunne et par akkorder er nok til at folk vil blive meget imponerede når de står der og ser dig spille. Og hvis der er en anden person i bandet, som også spiller guitar så aner folk alligevel ikke om det var dig eller den anden, som man kunne høre. Og så kan du bare sige, at det var dig. For på den måde vil du kunne få positiv opmærksomhed hos alle der sig dig med din guitar.

Brug dine guitar egenskaber til at blive musiklærer

De fleste børn ser tilbage på deres musiktimer i både folkeskole og gymnasium som nogle gode timer. Sjældent har man hørt om nogen, som var helt vildt utilfredse med undervisningen og det skyldes, at alle til en vis grad kan lide musik. Selv dem, som ikke er så musikalske er vilde med det for om ikke andet kan man altid bare være den, som står med trianglen eller som står og synger. Hvis man ønsker at stå i en rolle, hvor man i særdeleshed vil være populær blandt eleverne kan man vælge at blive musiklærer. Men man kan ikke blive musiklærer uden at kunne spille mindst ét instrument. Og her er det en oplagt mulighed at lære at spille guitar. For hvis du er god til at spille guitar så skal du nok kunne blive en god musiklærer hvis du så også lærer de andre instrumenter sådan hen ad vejen. Det gode ved musiktimer er også, at der altid er nogle, som er gode til at spille og de er ofte selv så selvkørende, at de slet ikke behøver din hjælp. Så kan du bare lade dem passe sig selv, dem der allerede kan og lære de andre at spille guitar. Du skal selvfølgelig sørge for at have rigtig godt styr på den guitar før du begiver dig ud i at blive musiklærer, men hvis du flere år ihærdigt øver og øver så skal du nok nå det og du skal nok få det lært.

Spil på en guitar og lad instrumenternes verden åbne sig

For de fleste, som på deres ældre dage, ender med at blive multiinstrumelle fordi, at de spiller mange forskellige instrumenter, gælder det, at de har startet med ét bestemt instrument før de gik videre til de andre. For manges vedkommende er dette instrument af en eller anden grund et klaver. Men der er dog også nogle, som vælger at lære at spille guitar og lade dette være deres indgangsvinkel til den fantastiske musiske verden, hvor instrumenter, toner og noder er i højsædet og hvor man altid går hjem fra studie og arbejde syngende. Således kan det at lære at spille guitar være så meget mere end blot at lære dette ene instrument for i sidste ende kan det være, at man lærer at spille mange andre instrumenter og snart kan man både spille guitar, klaver, ukulele, violen og cello. At være musiker er noget man kan leve af så det kan man overveje hvis det er noget, som man bliver så glad for.

Slap af og tag guitaren på skødet

Aldrig før har der været så mange mennesker rundt omkring i verden, som går rundt og er stressede og som har så travl en hverdag, at de slet ikke har tid til sig selv. Mange tager konsekvensen af dette og vælger at gå af arbejdsmarkedet for en tid for at tage sig tid til at komme helt ned i gear og slappe meget af og lige mærke efter hvem man egentlig er og hvad der gør en glad. Det er ikke sikkert, at man i sådan en tid konstant går til psykolog og skal snakke med folk for ofte kommer man sig selv tættere ved at være helt alene og fordybe sig med ting, som man kan lide at lave. Det er også en mulighed for at lære nye ting, som for eksempel at lære at spille guitar. Hvis man vælger at tage cirka et par måneder eller måske endda et helt år ud af kalenderen kan man ligeså godt bruge det til noget fornuftigt og her kan man overveje at lære at spille guitar. Der er noget dejligt afslappende ved at spille guitar og samtidig med, at man spiller kan man også synge, hvilket også er dejligt afstressende. Man kan både lære at spille guitar ved at få fat i en guitarlærer. En lidt nemmere metode er dog at finde det på nettet, hvilket også er væsentligt billigere da det for det meste slet ikke koster noget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *