5 tips til at lære at spille guitar

5 tips til at lære at spille guitar

Har du lyst til at lære at spille guitar, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme godt i gang og få en god start, kan du læne dig op af disse tips.

Med dækningskort 5g kan du altid hurtigt hoppe på nettet og finde din nye guitar eller en guitarunderviser i nærheden.

1 – Find en guitar du har det godt med

Først og fremmest skal du jo have en guitar at spille på. Her kan det være en rigtig god idé at komme ud i en fysisk butik og prøve et par forskellige modeller, så du kan finde en guitar, du har det godt med at spille på.

Du bestemmer også helt selv, om du vil lære at spille guitar på en akustisk eller elektrisk guitar. Der er meninger for og imod det ene og det andet, men du skal bare vælge den type guitar, du har det bedst med.

2 – Lær nogle få akkorder af gangen

Dernæst skal du i gang med at lære nogle akkorder og toner, og du skal vide, hvordan de ligger på guitaren, og hvordan du tager dem med et greb.

Der er rigtig mange gode guides på nettet, som overskueligt kan vise dig, hvordan du tager de forskellige akkorder. Der er nogle akkorder, der er nemmere at tage, og nogle bliver brugt meget mere end andre i de populære sange, du hører i radioen, så det kan være en god idé at starte ud med at lære dem.

3 – Øv dig hver dag

Når du har fundet en række akkorder at øve dig på, er det en god idé at øve dig hver eneste dag. Du behøver ikke at øve i mange timer hver dag, men hellere øve dig i 30 minutter hver eneste dag end tre timer en gang om ugen.

Det kommer naturligvis til at tage lidt tid at lære de første par akkorder, så husk at have sjov med det, mens du lærer det, så det ikke bliver kedeligt eller alt for hårdt.

4 – Øv dig på en specifik sang

Hvis du har lyst til det, kan det også være en rigtig god idé at øve dig på en specifik sang. Så kan det være mere motiverende at sætte sig ned og øve, hvis der er en speciel sang, du gerne vil kunne spille.

Så har du også noget at øve dig ud fra, og du sidder ikke bare og spiller rundgange med akkorder, som du ikke ved, hvad du skal bruge til.

5 – Prøv at sætte dine egne rundgange sammen

Hvis du ikke gider at lære en specifik sang, kan du også vælge at gå i gang med at komponere dine egne rundgange. Lær et par akkorder og sæt dem så sammen på en måde, som du mener, lyder godt.

Det er sådan, du kommer igang med at skrive dine egne numre. Når du har fundet et par gode akkorder, der lyder godt sammen, mangler du bare noget tekst, og så er du ellers i fuld gang som sangskriver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *