En guitar som konfirmationsgave – måske en gave for livet

En guitar er et af de mest universelle instrumenter

Når børn gerne vil begynde at spille et instrument, er det meget forskelligt hvad de vil spille. Det kan være alt fra trommer til tværfløjte, og det er ikke sikkert, at du ser fornuften og anvendeligheden i at de lærer dette instrument. For det første skal det siges, at uanset hvor ualmindeligt et instrument dit barn gerne vil spille på, så kan det bruges som en vej til nogle gode udviklinger der både er sociale, motoriske og musiske. Når det er sagt, kan det også være, at du vil foreslå et andet instrument, som der er mere baggrund for at bruge i fremtiden. Her er der bestemt forskel på instrumenterne, for det er begrænset hvor meget man kan bruge ens evner på en harpe, udover når man sidder med et orkester, eller man er derhjemme og spiller, også selvom der er masser af gode ting i harpespil.

Et mere anvendeligt instrument kan være noget som et klaver eller en guitar. En guitar er måske et af verdens mest anvendelige instrumenter, og den kan, selvom det måske kræver forskellige udformninger af instrumentet, bruges til så godt som alle musikgenrer, og skulle det ikke være nok, kan den også bruges om lejrbålet med vennerne. Det er måske netop dette, der er så tiltalende ved guitaren: Den kan tages med rundt, og man kan spille på den, selvom der ikke er lagt op til en stor musisk præstation.

En guitar som konfirmationsgave

Instrumenter er ikke billige, hvis man forventer en vis kvalitet, og derfor kan det være en udfordring for et barn at få råd til dem. Af den grund er forældrene normalt nødt til at lægge pengene, så barnet kan få evnerne og instrumentet med på vejen. Det kan være mange penge, og derfor kan en gave som til en konfirmation være en god mulighed, da der nok alligevel var planer om, at der skulle købes gaver for en del penge. Det kan dog være lidt af en jungle at skulle købe en guitar, hvis ikke man selv kan spille eller af en anden grund, kender til instrumentet.

En af de gode metoder til at finde en god guitar er dog, at man indser sin egen mangelfuldhed på feltet, og spørger en med mere erfaring. Kender du en der spiller guitar, er det selvfølgelig en oplagt mulighed, men der er også andre. Du kan eksempelvis både spørge lærere på musikskole til råds, eller kontakte butikker der forhandler guitarer. De ansatte i sådanne butikker håndterer situationer som din på en daglig basis, og derfor kan de hjælpe dig til, at finde en god guitar at begynde med. Disse butikker findes heller ikke blot i den fysiske verden, men hjælpen kan findes i samme kvalitet på internettet, hvor mange forretninger også åbner for muligheden af, at man kan kontakte dem for hjælp. Tager du imod denne hjælp, er du allerede godt på ved til, at få den rette konfirmationsgave købt hjem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *